Haber

Cem Sultan Park, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Nefes Cafe Hizmete Açıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesi’ne kazandırılan Cem Sultan Parkı ile parkta yer alan Saliha- Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Nefes Cafe törenle açıldı.

Selçuklu Belediyesi, vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ilçenin farklı noktalarında parklar, sağlık yatırımları ve daha birçok yeni yatırımı hayata geçirmeye devam ediyor. Revizyon işlemleri tamamlanarak hizmete giren ve içinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Selçuklu Nefes Cafe’nin de yer aldığı Cem Sultan Parkı için toplu açılış töreni düzenlendi.

Başkan Pekyatımcı “Son dönemde ilçemizde önemli yatırımlar yaptık”

Selçuklu Belediyesi olarak her yaştan insanın yararlanabileceği tüm mahallelerde sağlık, eğitim, spor ve sağlık tesisleri ile parklar yapmaya devam ettiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı; “Geçtiğimiz ay içerisinde Pir Şamil Mahallesi’ndeki Sentetik Çim Saha ve İdari Binamızı, Hüsamettin Çelebi Mahallesi’ndeki Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezimizi, Aile Sağlığı Merkezimizi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzu Bedir Mahallesi’ndeki toplum tesisimiz ile birlikte hizmete açtık. Yine tarihi Sille Mahallemizde çok büyük bir projenin temel atma törenini gerçekleştirdik. Bugün Dumlupınar Mahallemize kazandırdığımız Cem Sultan Parkımız, Saliha-Hayati Güvenç 112 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz ve Nefes Cafemizin açılışını yapacağız. Dumlupınar Mahallemiz yaklaşık 13 bin kişilik nüfusu ile nadide mahallelerimizden biridir. Nitekim son dönemde buraya çok değerli yatırımlar yaptık. Daha önce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi, Selçuklu Muhtarları Derneği ve emekliler derneğimizi, son olarak da kapalı pazar yerimizi açtık. İnşallah yakında açılışını yapacağımız 3 değerli yatırımımızla bölgemizin ihtiyacı olan büyük bir eksikliği de gidermiş olacağız” dedi. şeklinde konuştu.

“Cem Sultan Parkı modern bir görünüme sahip”

Cem Sultan Parkı ile ilgili bilgiler paylaşan Önder Pekyatımcı, “Daha önce burada harabe halinde bir park vardı. Tabi ki kafeteryası, yürüyüş yolları, çim alanları, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları ve bankları ile bölgemizin ihtiyacı olan çok modern bir parkı kısa sürede yapıp mahallemize kazandırdık. 14.730 metrekare alana kurulu parkımızın Belediyemize toplam maliyeti cari rakamlarla 7 milyon 616 bin Türk Lirası. Parkımızda 7.127 m2 çim alan, 785 m2 peyzaj alanı, 950 m2 yürüyüş yolu, 300 m2 oyun alanı, 17 park aydınlatması ve 28 adet bank bulunmaktadır. Parkımızda 3 bin 500 metrekare kumlama parke, 1 425 metrekare kilitli parke olmak üzere 4.925 metrekare döşeme çalışması gerçekleştirdik. Görsel ve estetik olarak dikkat çeken kumlama parke taşlarını ilk defa bu parkta uyguladık. Ayrıca parkımızda kioks cafe konsepti ile hizmet verecek olan Selçuklu Nefes Cafe bulunmaktadır. 21 metrekaresi kapalı olmak üzere 483 metrekare alan üzerine kurduğumuz Nefes Kafeteryamız hemşehrilerimizin dinlenebileceği, çay, kahve veya meşrubat içebileceği, sıcak içeceklerini yudumlayacağı samimi bir küçük kafeterya olacak. abur cubur. Tropikal Kelebek Bahçemizde ve Kanyon Parkımızda bu cafeyi açtık. Sille Mahallesi ve Yeni Nesil Kent Kütüphanemizde Seyir Zirvesi’nde kısa süre içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. söz konusu.

“Vatandaşlarımızı sağlık alanındaki yatırımlarda hayırsever olmaya davet ediyorum”

Önder Pekyatımcı, Selçuklu Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever iş birliğiyle Dumlupınar Mahallesi’nin yeni bir sağlık yatırımına kavuştuğunu belirterek; “Parkımız içerisinde belediyemizin arsasını tahsis ettiği hayırsever Mehmet Güvenç’in yapımını üstlendiği Saliha-Hayati Güvenç 112 12 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz bulunmaktadır. 160 metrekare alana sahip 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda acil servis, işçi odaları, bekleme salonu ve ambulans garajı bulunmaktadır. Bu istasyon aynı zamanda bölgemizin sağlık alanındaki ihtiyacını da karşılayacak. Mehmet Bey’e değerli hizmetlerinden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Başta sağlık alanındaki yatırımlar olmak üzere tüm hemşerilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı hayırsever olmaya davet ediyorum. Bu çalışmaların yapılmasında ve bu hizmetlerin ilimize kazandırılmasında İl Sağlık Müdürlüğümüzün büyük emeği ve emeği bulunmaktadır. Bu anlamda İl Sağlık Müdürümüz şahsında tüm İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Cem Sultan Parkı, 12 Nol’uSaliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Nefes Kafe’mizin bölgemize, Selçuklulara ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Kavuş, “Kentimizin her noktasına dokunmaya çalışıyoruz”

Konya belediyeleri olarak birlik ve beraberlik içinde Konya’ya hizmet için çalıştıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Allah’a şükür her hafta ya temelini atıyoruz ya da açılışı yapıyoruz. Her zaman birbirimize güç katarak birlik ve beraberlik neticesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Saliha ve Hayati Güvenç Acil Sağlık İstasyonu gibi kurumlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Hayırsever Mehmet Güvenç ailesinin adını taşıyacak olan 112 Acil Tıp İstasyonu’nu bölgeye kazandırdı. Güvenç ailesine teşekkür ederiz. Allah hem sizin hayırlarınızı hem de sizin gibi hayırseverlerin sayısını artırsın inşallah. Allah kabul etsin. Hepimizin çok sevdiği Selçuklu Belediye başkanımız. Hem liderimize, hem hayırsever ailemize hem de İl Sağlık Müdürlüğümüze emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. hürmetlerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

 

Konya İl Sağlık Müdürü Koç, “Konya bir adım öne çıkıyor ve diğer iller için örnek oluyor”

Sağlık yatırımlarında Konya modeline bir beş yıldızlı acil sağlık hizmetleri istasyonunun daha eklendiğine değinen Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Öncelikle Güveç Bey ailesine çok teşekkür ediyorum. Burada gerçekten güzel bir hizmet. Selçuklu Belediye Başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel parkın ve Nefes Cafe’nin bu bölgeye yeni bir soluk getirmesini temenni ediyorum. Nitekim sağlık yatırımlarında Konya modeli güzel işliyor ve Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerimizle bu çemberi genişletiyoruz. Sağlık Bakanlığı özellikle büyük şehirlerimizde 112 Acil Tıp İstasyonları ve Aile Sağlığı Merkezleri için yer bulmakta güçlük çektiği için şehirdeki bazı parklara bu tesislerin yapılması için genelge gönderdi. Ama biz Konya olarak bu modeli, bu sistemi yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte kurduk. Nitekim Konya bir adım daha ileri giderek diğer iller için örnek teşkil ediyor. Yine bu tür Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları gerçekten çok değerli. 24 saat vardiya düzeninde 24 saat çalışan çalışma arkadaşlarımızın geldiklerinde dinlenebilecekleri rahat bir ortama sahip oldukları, bay ve bayanlara özel odaların tahsis edildiği, ortak kullanım alanları ve mutfak hizmetlerinin bulunduğu, arkadaşlarımızın hazırlandığı Sıradaki olay, karda, buzda, sıcakta, yağmurda, olaydan döndükten sonra. Büyük rahatlık sağlar. Bu da Türk standartları açısından örnek teşkil etmektedir. Konya modelinin iyi çalıştığını söyledik. Bu iş birliği ile belediye başkanları ve hayırseverlerle birlikte bu çemberi her geçen gün genişletiyoruz. Özellikle Selçuklu Belediye Reisimiz bizlere yeni eserler kazandırıyor. Bize büyük katkı sağlıyor ve işimizi kolaylaştırıyor.”

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Uzbaş,  Konya’mızı çok daha güzel yarınlara taşımak için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”

Konya’ya hizmet noktasındaki çalışmaların siyasetinin en değerli örneklerine tanık olmanın özel günlerinden biri olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzbaş, “Ülkemize değer katacak bu değerli çalışmaların bir an önce sona ermesini diliyorum” dedi. Konya ve Selçuklular vesile olacaktır. Eşsiz hazineleri bağrında taşıyan Konya’mızı yüksek hizmet standartları ile donatmak ve çok daha güzel bir geleceğe taşımak için el birliği ile çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizin her köşesini sanat eserleriyle donatırken, her bir vatandaşımızın mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesi en değerli önceliklerimizden biridir. Şehrimiz için gece gündüz demeden çalışmalarımızın perde arkasında hem ilçe belediyelerimizde hem de hemşerilerimizle sağladığımız güçlü dayanışma ruhu yatıyor. İnanıyorum ki bu sarsılmaz birliktelik ile Konya’mızda daha nice eserler yükselmeye devam edecek. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen liderimiz Ahmet Pekyatımcı’nın huzurunda Selçuk Belediyemize, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Sağlık Bakanlığımıza, hayırsever Güvenç ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

AK Parti Konya İl Başkanı Angı, “Açılışlara ve temel atmalara ayak uydurmakta zorlanıyoruz”

Konya’yı hep birlikte büyütmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bir yanda hayırseverler, diğer yanda belediyelerimiz ve ilgili kamu birimleriyle birlikte Konya’yı büyütmenin gayreti içindeyiz. Bu harika bir zevk. Bugün baktığımızda hem hükümetlerimizin büyük çalışmaları hem de belediyelerimizin ihtiyaç duyulan her alana dokunma çabası bu şehir insanlarının hayatını kolaylaştırıyor. Bunun için siz değerli belediye başkanlarımıza sizlerin huzurunda özel teşekkürlerimi sunuyorum. Nitekim her geçen gün temeli atarken, açılışı yakalarken yoruluyor ve zorlanıyoruz. Ama iyi şeyler yapılıyor diye şükrediyoruz. Bu hizmeti yapanlara o nimetler her zaman devam edecektir. Allah hayırseverlerimizin hayırlarını kabul etsin. Kıymetli babalarımızın ruhlarının şad olmasını niyaz ediyorum. Bu parkın düzenlenmesinde belediye başkanımızın şahsında emeği geçen, emeği geçen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık müdürümüzün şahsında bir kez daha tüm idari ekibe ve sağlık çalışanlarına başarı ve esenlikler diliyoruz. Burayı kullanacak kardeşlerimizin mekanları cennet olsun ve buradan faydalanmasını temenni ediyor, liderlerimize teşekkür ediyorum. Tekrar iyi ol diyorum. hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Özer, “Türkiye’de Konya belediyecilik modeli ses getiriyor”

Konya’nın hizmet sağanağına kaldığı yerden devam ettiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, “Neredeyse her gün Selçuklumuzun, Karatay’ımızın, Meram’ımızın açılışına, temel atma törenine şahit oluyoruz. Adeta tabiri caizse bu açılımlara ayak uydurmakta zorluk çekiyoruz. Hem merkezi yönetim hem de yerel yönetimler olarak odaklandığımız tek konu milletimizin öncelikleri ve hizmet geleneğidir. Dolayısıyla bunu zaten Konya’da en hoş haliyle görüyoruz. Her zaman yerel olarak atıfta bulunuruz. Konya model belediyecilik bugün Türkiye’de öne çıkan bir belediye haline geldi ve bunun en değerli unsurlarından biri de birlik ve bütünlük içinde hareket etme geleneğidir ve bu hem ilimize hem de ilçemize bir hizmet olarak yansımaktadır. Bugün hayırseverlerimiz aracılığıyla şehrimizde nerede bir hizmet ihtiyacı varsa, o ihtiyaçların bir kısmı onların desteğiyle karşılanıyor. Bugün de yardımsever ve iyiliksever ailemiz Güvenç ailesinin desteğiyle 112 Acil Sağlık Hizmetleri Karakolu’nun açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Park, kafe ve sağlık tesisimizin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız, hayırsever ailemiz, İl Sağlık Müdürümüz ve değerli çalışanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyor, ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

konuşmaların ardından   Cem Sultan Parkı ile parkta yer alan Saliha- Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Nefes Cafe’nin açılışı dua ve kurdela bölümü ile gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra açılan yerleri gezdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzbaş, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Hayırsever Mehmet Güvenç ve ailesi, AK Parti Konya İl Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Selçuklu Muhtarları Derneği Lideri Mustafa Avcıoğlu, Belediye meclis üyeleri, birim yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

aksuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort